ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: Οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη

24 Ιουνίου, 2010

Στις 18,19 και 20 Ιουνίου, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη. Την είπανε Πόλη. Γιατί είναι Η Πόλη.
Λίγοι από μας πήγαιναν για πρώτη φορά, αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία. Στην Πόλη πήγαμε και θέλουμε να ξαναπάμε πολλές φορές ακόμα.
Είναι για μας ένα προσκύνημα στις ρίζες μας, στην ιστορία και την θρησκεία μας. Είναι ίσως γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, υπάρχει μέσα μας ένα ανομολόγητο μυστικό, πως η Πόλη είναι δική μας. Στο Μπαλουκλί, στις Βλαχέρνες αλλά και στα Πριγκηπόνησα, μας υποδέχτηκαν με αγάπη και χαμόγελο, με κεράσματα φτιαγμένα από τις ίδιες τις πολίτισσες νοικοκυρές. Πήραμε την ευλογία του Μητροπολίτη Πριγκηπονήσων και από το χέρι του το αντίδωρο και έναν ασημένιο σταυρό.
Ένα γρήγορο πέρασμα από τις χριστιανικές εκκλησίες, όπου στα μανουάλια τους, τα κεράκια των πιστών χριστιανών της Πόλης, όλο και λιγοστεύουν, μιάς και λίγοι μείνανε πιά εκεί, για να φυλάνε λες τις Θερμοπύλες του ελληνισμού της ανατολής. Επισκεφθήκαμε την Αγία Σοφία. Αυτό το σύμβολο της θρησκείας μας. “Νενίκηκά σε Σολομών, είχε πει τότε ο Ιουστινιανός. Και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Όσα σύμβολα ισλαμικά κι αν προσθέσουν στο ναό, όσο κι αν προσπαθούν να τον μιμηθούν, το δέος και η μεγαλοσύνη της ιερότητας του χώρου, η ιστορία του και οι θρύλοι του, το καθιστούν αξεπέραστο, όσοι αιώνες κι αν περάσουν. Μια μικρή κρουαζιέρα στον Κεράτιο, το Βόσπορο και τη θάλασσα του Μαρμαρά, μας πρόσφερε την όμορφη ώρα του δειλινού, εικόνες απείρου κάλλους. Αυτή η Ευρωπαϊκή πλέον μεγαλούπολη των 20 εκατ. κατοίκων, εξακολουθεί να είναι πανέμορφη, συνδυάζοντας αρμονικά τα παλάτια, το πράσινο, τη θάλασσα με τις τεράστιες σύγχρονες γέφυρες, τους ουρανοξύστες και τα κρουαζιερόπλοια, με χιλιάδες τουρίστες που ανακατεύονται στους πολυάριθμους δρόμους της και τη γεμίζουν ζωή και δυναμισμό. Ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο ΜΑΡΙΟΣ TRAVEL, που συντέλεσε ώστε να έχουμε τόσο ευχάριστες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Ειρήνη Μαρδύρη
Ειδική γραμματέας

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker