19ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Αρχίζουν οι «σκληρές μονομαχίες» και οι παρτίδες υψηλού επιπέδου στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας

2 Αυγούστου, 2010

Με 350 σκακιστές, περίπου, από 22 χώρες, εκ των οποίων οι 300 είναι διεθνώς αξιολογημένοι, αρχίζει σήμερα το πρωί το 19ο διεθνές όπεν σκακιστικό τουρνουά Καβάλας. Φέτος θα συμμετέχουν ακόμα υψηλότερου επιπέδου σκακιστές, γεγονός που προδιαθέτει για «σκληρές μονομαχίες» και μοναδικές παρτίδες, που θα καθηλώσουν τους φίλους του σκάκι στην Καβάλα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αφού καθημερινά θα μεταδίδονται, σε ζωντανό χρόνο, μέσω του διαδικτύου, οι παρτίδες στις είκοσι πρώτες σκακιέρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Οι σκακιστές προσωπικότητες του τουρνουά

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι 37 γκραν μετρ, 18 ιντερνάσιοναλ μετρ και 17 γυναίκες γκραν μετρ, όπως ο Αρμένιος Sargissian, ο Ρώσος Khismatullin, ο Ουκρανός Baklan, ο Βούλγαρος Delchev, ο Λιθουανός Rozentalis, η Ινδή Harika, η Ρωσίδα Atalik (που έχει πολιτογραφηθεί Τουρκάλα), η Γεωργιανή Javakhishvili και ο 18χρονος Αμερικανός πρωταθλητής νέων, Robert Hess. Το παρόν θα δώσουν, επίσης, αρκετοί Έλληνες πρωταθλητές και μέλη της εθνικής ομάδας, καθώς και σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Ενδεικτικό της ποιότητας των σκακιστών και του υψηλού επιπέδου τους, είναι ότι ο μέσος όρος των βαθμών αξιολόγησης (ELO) των είκοσι πρώτων είναι 2.613, ενώ πέρσι ήταν 2.587. Σήμερα, όπως και το ερχόμενο Σάββατο 7 Αυγούστου, τελευταία ημέρα του τουρνουά, θα πραγματοποιηθούν δύο γύροι παρτίδων, ένας πρωινός και ένας απογευματινός. Τις υπόλοιπες ημέρες, από αύριο Κυριακή έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου, οι παρτίδες θα διεξάγονται μόνο τα απογεύματα, από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Χθες το απόγευμα, στο φουαγιέ του αμφιθέατρου της Νομαρχίας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά, έγινε η τελετή έναρξης, με την υποδοχή των σκακιστών και με μουσικό πρόγραμμα. Διοργανωτές του τουρνουά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Σ.Σ.Α.Μ.-Θ.) και συνδιοργανωτές ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημωφέλεια», η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Καβάλας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Να σημειωθεί, τέλος, ότι στους νικητές της γενικής κατάταξης και των ειδικών κατηγοριών, θα μοιραστούν και χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker