Δήμος Καβάλας: Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε

4 Αυγούστου, 2010

Με τη διαγράμμιση της «Θάλασσας του Μαρμαρά», με τις ενδείξεις «ΑΡΓΑ» και «SLOW», εκτιμάται ότι οι οδηγοί θα μειώνουν ταχύτητα. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Καβάλας, θα γίνουν και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο δρόμο, που θα μειώσουν κάθε κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων!
nnn-fv-wince-large.jpg
Χθες ολοκληρώθηκε μία από τις παρεμβάσεις που θα κάνει ο Δήμος Καβάλας για στο δρόμο της «Θάλασσας του Μαρμαρά». Πρόκειται για τη διαγράμμιση που υπάρχει πλέον επάνω στη στροφή με τις οδηγίες στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, «ΑΡΓΑ» και «SLOW», προκειμένου οι διερχόμενοι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, «αυτή ήταν μόνο η αρχή». Το επόμενο βήμα είναι να ενωθούν οι νησίδες, ώστε να απαγορευτεί η στροφή αριστερά και στα δύο ρεύματα. «Το μόνο σημείο στο οποίο θα επιτρέπεται η στροφή αριστερά για εκείνον που φεύγει από την πόλη θα είναι στο ξενοδοχείο “LUCY” και στον “ΜΠΑΤΗ”», τόνισε ο δήμαρχος

Όσον αφορά τους φωτεινούς σηματοδότες, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση τους, ενώ αναφέρθηκε και στη μετακίνηση – απομάκρυνση της διάβασης, από το “ΜΟ”, έτσι ώστε να μην είναι κοντά στην στροφή. «Επίσης θα κλείσουμε με μπάρες όλες τις νησίδες και τα ανοίγματα που υπάρχουν σε εκείνο το δρόμο. Όποιος θέλει να κινηθεί στην πόλη και βρίσκεται στο πάρκινγκ απέναντι από το “ΜΟ”, θα πρέπει να χρησιμοποιεί την οδό της «Θάλασσας του Μαρμαρά». Με αυτό τον τρόπο θα φτάνει στα φανάρια που βρίσκονται έξω από το πρατήριο της «SHELL» και με ασφαλή τρόπο θα μπαίνει στο ρεύμα εισόδου στην Καβάλα», δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια απομάκρυνσης των αυτοκινήτων που σταθμεύουν στο πεζοδρόμιο κατά μήκος της ακτής της Καλαμίτσας, καθώς οι πεζοί αναγκάζονται να καταβαίνουν στο οδόστρωμα για να τα παρακάμψουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την πρόκληση τροχαίων.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker