Παρουσιάστηκε χθες στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το πολύ αξιόλογο χειμερινό πρόγραμμα του θεάτρου

4 Αυγούστου, 2010

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ψηφίστηκε ο προγραμματισμός του ΔΗΠΕΘΕ για την περίοδο 2010-2011 και για τις παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν.

Εγκρίθηκε η παιδική παραγωγή που θα γίνει με τη συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και το οποίο θα είναι έργο που θα προέρχεται από συρραφή τριών παραδοσιακών ελληνικών παραμυθιών ανάμεσα στα οποία και «Η φλογέρα και η κατσίκα». Σκηνοθέτης θα είναι ο Τάσος Ράντζος που τον είδαμε σε ανάλογη παιδική παραγωγή, όπως «Ο σκούφος» κ.λπ. Η παραγωγή αυτή έχει συνολικό προϋπολογισμό 70.500 ευρώ, ποσό το οποίο θα μοιραστούν τα δύο ΔΗΠΕΘΕ. Μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά ακριβή παραγωγή, αλλά είναι πολύ φθηνότερη αφού μ’ αυτήν θα βγάλει το ΔΗΠΕΘΕ ολόκληρο το χειμώνα και αν το συγκρίνουμε με τις τέσσερις παραστάσεις που ανέβασε ο Γκόνης στο Φρούριο με τον «Άμλετ της Καβάλας» που κόστισε 64.000 ευρώ.
Στην παιδική αυτή παραγωγή θα δοθεί κίνηση όλο το χειμώνα αφού θα παρακολουθήσουν το έργο όλα τα δημοτικά σχολεία, με 5 ευρώ το άτομο και έτσι είναι πρόταση που συμφέρει από κάθε άποψη. 11.000 ευρώ προϋπολογίζεται η αμοιβή του σκηνοθέτη που θα κάνει και τους φωτισμούς, για τα σκηνικά και τα κοστούμια 4.500 ευρώ, ενώ για το κατασκευαστικό και τις πρόβες προϋπολογίζεται το ποσό των 7.700 στο σύνολο της παραγωγής. Για τη χορογραφία 3.000 ευρώ, για τη διανομή ηθοποιών-συντελεστών 4.500 ευρώ και για απρόβλεπτα έξοδα 6.000 ευρώ.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης χειμερινή παραγωγή που θα ανέβει το Δεκέμβριο με το «Γλάρο» του Τσέχωφ και θα πρωταγωνιστήσει η καβαλιώτισσα ηθοποιός Μαρία Σαββίδου (Εθνικό Θέατρο με Λιβαθηνό κ.λπ.). Το έργο σκηνοθετεί ο Θόδωρος Αμπατζής και παίρνουν μέρος επτά επαγγελματίες ηθοποιοί και τρεις ερασιτέχνες, που είναι και υπάλληλοι του ΔΗΠΕΘΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν και δυο βραδιές Τσέχωφ με ερασιτεχνικά σχήματα της Καβάλας, με όποια έργα αυτά επιλέξουν, ενώ οι δυο βραδιές αυτές θα καταλήξουν σε πάρτυ μέσα στο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Το ΔΗΠΕΘΕ θα ανεβάσει το μονόπρακτο του Άκη Δήμου «…και η Ιουλιέτα». Το μονόπρακτο αυτό που παλιότερα είχε ανέβει με τη Λυδία Φωτοπούλου στη Θεσσαλονίκη θα ερμηνεύσει η Μαρία Σαββίδου, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μποζά.

Εξάλλου το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σκηνοθεσίας στο απεντομωτήριο, ενώ τον Οκτώβριο θα γίνουν σεμινάρια που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς με στόχο την άνοιξη να γίνει ένα μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου. Επίσης θα γίνει διαγωνισμός στα γυμνάσια και στα λύκεια σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μόνο για μαθητές και θα αναφέρεται σε μονόλογο εμπνευσμένο από τα έργα του Τσέχωφ με τίτλο «Είμαι Γλάρος». Ο μονόλογος που θα επιλεγεί θα ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ.

Τέλος έγινε γνωστό ότι το απεντομωτήριο όλο το χειμώνα θα διατίθεται στα ερασιτεχνικά σχήματα για να κάνουν τις πρόβες τους.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker