Ολοκλήρωση μελέτης εδαφολογικού χάρτη – Συμβουλές ορθολογικής λίπανσης

2 Σεπτεμβρίου, 2010

Η Νομαρχία Καβάλας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοινώνει ότι, μετά από την ολοκλήρωση και παραλαβή της μελέτης που αφορούσε την: «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ» (Εδαφολογικός χάρτης Περιφέρειας ΑΜΘ), έγινε η εγκατάσταση του λογισμικού προγράμματος στα αρμόδια γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Καβάλας.

Η εφαρμογή της μελέτης μέσω του εγκαταστημένου λογισμικού προγράμματος δίνει την δυνατότητα παροχής ενδεικτικών συμβουλών λίπανσης για όλους ανεξαιρέτως τους παραγωγούς του Νομού.
Τονίζεται ότι οι συμβουλές ορθολογικής λίπανσης παρέχονται από την Υπηρεσία εντελώς δωρεάν.

Η εφαρμογή της μελέτης θα αποφέρει σημαντικά οφέλη όπως:

  • Επιλογή κατάλληλης καλλιέργειας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των στοιχείων στο έδαφος.
  • Εξοικονόμηση χρόνου και μέσων με τη χρήση των κατάλληλων λιπασμάτων και των σωστών ποσοτήτων.
  • Προστασία του εδάφους, του υπόγειου υδροφορέα και των καλλιεργούμενων φυτών από τοξικότητες λόγω υπολειμματικότητας από αλόγιστη χρήση λιπασμάτων.
  • Αύξηση απόδοσης των καλλιεργειών.
  • Ασφαλέστερα και ποιοτικότερα παραγόμενα γεωργικά προϊόντα

και πολλές άλλες ωφέλειες.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Καβάλας (Γραφεία 435 & 414) και στα τηλέφωνα: 2510 291612 .

Πηγή: Δήμος Καβάλας – www.kavala.gov.gr

eXTReMe Tracker