Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών: Ισορροπημένη Διατροφή: Ασπίδα Υγείας

27 Σεπτεμβρίου, 2010

Το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν τη Διατροφή και την Υγεία, πραγματοποιεί σήμερα, στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό αμφιθέατρο της Χρυσούπολης Καβάλας και αύριο την ίδια ώρα στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας ενημερωτικές ημερίδες με θέμα την Ισορροπημένη Διατροφή-Ασπίδα Υγείας.

Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, του Δήμου Χρυσούπολης και του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ισορροπημένη Διατροφή: Ασπίδα Υγείας
Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανές το ενδιαφέρον των πολιτών τόσο της Ελλάδος, όσο και των πολιτών όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, να ενημερωθούν για θέματα που έχουν σχέση με τη διατροφή τους, για θέματα υγείας και εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση μίας σειράς εκδηλώσεων που θα έχουν σχέση με θέματα διατροφής, θέματα υγείας και θέματα εκπαίδευσης, προκειμένου να προσφέρει απαραίτητες γνώσεις στους Έλληνες πολίτες, γνώσεις ιδιαίτερα σημαντικές για τη διαφύλαξη της σωματικής τους υγείας.
Μετά το πέρας κάθε ομιλίας θα υπάρχει απαραίτητος χρόνος, ώστε η συμμετοχή των πολιτών να είναι ενεργή. Οι επιστήμονες θα είναι διαθέσιμοι για να επιλύσουν απορίες και ερωτήματα των πολιτών.

Θέματα εκδηλώσεων
Παχυσαρκία και σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο, Τερροβίτου Χρυσαυγή, ιατρός πνευμονολόγος, επιμελήτρια Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας
Διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, Τσίμας Βασίλειος, μαιευτήρας, γυναικολόγος
Παχυσαρκία και Μεταβολικά Νοσήματα, Άλαν Σαλαάμ, ειδικός παθολόγος
Οστεοπόρωση-Η σιωπηλή Επιδημία, Τσοκτουρίδης Γεώργιος, χειρούργος ορθοπεδικός
Η διατροφή ως μέσο πρόληψης στην παιδική ηλικία, Αργυρίου Ευάγγελος, παιδίατρος, ιατρός εφήβων, πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Θυρεοειδής αδένας-Παχυσαρκία-Μύθος ή πραγματικότητα, Αγγελόπουλος Νικόλαος, ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος
Βουλιμία-Ο αντίποδας της ανορεξίας, Ουζούνη Άννα, ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια
Βουλιμία-Η άλλη όψη του νομίσματος, Πιστοφίδου Ξανθούλα, ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια
Αθλητική Διατροφή-Πρακτική Εφαρμογή, Τσαλουχίδου Σοφία, διαιτολόγος-διατροφολόγος-πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής-διδάκτωρ Α.Π.Θ.
Δίαιτα και παχυσαρκία, Κάμπατζη Γεωργία, διαιτολόγος-διατροφολόγος-αντιπρόσωπος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών
Οστεοπόρωση, Σαρικλόγλου Σάββας, χειρούργος ορθοπεδικός-διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker