Οφέλη από την ολομέλεια της Λέσχης Μαύρης Θάλασσας στην Καβάλα!

28 Σεπτεμβρίου, 2010

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ολομέλεια της Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας στην Καβάλα, υπό την προεδρία του δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή. Στόχος όλων των ενεργειών ήταν η αναβάθμιση της λειτουργίας και η ενδυνάμωση της παρουσία της Λέσχης στις διεθνείς αγορές. «Βασική προτεραιότητα όλων των Γενικών Συνελεύσεων είναι η ενδυνάμωση των οργανωτικών, οικονομικών, επιστημονικών, τεχνικών, εμπορικών και πολιτιστικών διασυνδέσεων, μεταξύ των πόλεων και των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε  ο δήμαρχος Καβάλας.
Σύμφωνα με τον κ. Σιμιτσή στα δύο χρόνια που η πόλη της Καβάλας ασκεί την προεδρία προώθησε την έκδοση ενημερωτικού πληροφοριακού εντύπου για την παρουσίαση της Λέσχης και των μελών της.
Ο δήμαρχος αναφερόμενος στην Ολομέλεια της Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου είπε πως από τις 23 πόλεις μέλη της Λέσχης, παραβρέθηκαν στην Καβάλα εκπρόσωποι από 19 μέλη. Αυτοί σε συνδυασμό με τους συνοδούς και τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων έφτασαν τα 68 άτομα.
Αναφερόμενος στις δράσεις και πρωτοβουλίες της προεδρίας της Καβάλας στη ΔΛΜΘ, ο δήμαρχος Καβάλας και προεδρεύων της λέσχης υπογράμμισε: «Η προεδρία της Καβάλας ανανέωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επαφές με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και κυρίως με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι τυχαίο ότι, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης υπήρχε εκπρόσωπος της ΕΕ, ενώ στην Ολομέλεια της Καβάλας θα υπάρχουν δυο εκπρόσωποι της Ένωσης, που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες. Επίσης, συνέβαλε στην εξομάλυνση των σχέσεων, μεταξύ των πόλεων – μελών, που ήταν ιδιαίτερα τεταμένες λόγω γεωπολιτικών διαφορών».
Επίσης  αποφασίστηκε να αλλάξει το καταστατικό και η Λέσχη να δέχεται  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και κυρίως Επιμελητήρια, πέρα από δήμους που δέχεται σήμερα, εάν αυτό  γίνει δεκτό από το δικαστήριο της Βάρνας, καθώς «οι καλές σχέσεις εδραιώνονται χάρη στις καλές συνδιαλλαγές», όπως χαρακτηριστικά είπε. Επίσης ανέφερε ότι προστέθηκαν στην Λέσχη της Μαύρης Θάλασσας τρεις νέες περιοχές γύρω από τον Εύξεινο Πόντο, με μεγάλο πληθυσμό της τάξεως των 10 εκ. κατοίκων, μία περιφέρεια γύρω απο την  Σεβαστούπολη, την Οδησσό, το Ρωστόφ και την Τραπεζούντα που έχουν ενδοχώρα 40 εκ. κατοίκων, που είναι μία ενδιαφέρουσα αγορά για να την αξιοποιήσουν οι Καβαλιώτες επιχειρηματίες.
Το βράδυ του Σαββάτου  τα μέλη της Λέσχης επισκέφτηκαν  τον χώρο της Έκθεσης του Επιμελητηρίου στο Εκθεσιακό  Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Ν. Καρβάλη και έμειναν όλοι ικανοποιημένοι, τονίζοντας όμως ότι χρειάζεται συνέχεια για να αποδώσει αυτό καρπούς.

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker