Οδηγίες του ΑΣΕΠ για τους υποψηφίους του διαγωνισμού των Στενογράφων Βουλής

3 Δεκεμβρίου, 2010

Απεστάλησαν για ανάρτηση σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας οι οδηγίες για τους υποψηφίους του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση θέσεων της Βουλής των Ελλήνων (Προκήρυξη 1Γ/2010 – ΦΕΚ 3/22.9.2010/τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Οι οδηγίες αυτές αναρτήθηκαν επίσης στο κεντρικό κατάστημα του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), στο παράρτημα του ΑΣΕΠ στη Θεσσαλονίκη (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, Θέρμη) και έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εξέτασης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Γ/2010)

Η εξέταση θα διεξαχθεί με βάση το πρόγραμμα που έχει ήδη καταχωριστεί στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και έχει αναρτηθεί σε όλες τις Νομαρχίες και τα Επαρχεία της επικράτειας. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από το επώνυμο και την κατηγορία τους, οφείλουν να προσέλθουν στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», που έχει ήδη οριστεί και ανακοινωθεί ως εξεταστικό κέντρο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και να βρίσκονται εντός της αίθουσας όπου θα διαγωνισθούν τριάντα (30) λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης. Όσοι παρουσιαστούν μετά το κλείσιμο των θυρών δε θα γίνουν δεκτοί στις εξετάσεις.

Για τη διαπίστωση της ταυτότητάς τους οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας (υπό τον όρο ότι θα φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, π.χ. άδεια οδήγησης). Εάν δε διαπιστωθεί η ταυτότητα του υποψηφίου, δε θα επιτραπεί η είσοδός του στο εξεταστικό κέντρο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα (1) μολύβι και δύο (2) στιλό διαρκείας του ιδίου χρώματος (μπλε ή μαύρου). Απαγορεύεται η χρήση γομολάστιχας ή διορθωτικού (μπλάνκο). Επίσης, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ορθογραφικά ή ερμηνευτικά λεξικά, βιβλία, σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθήματα. Οι υποψήφιοι μπορούν όμως να έχουν μαζί τους ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.

Κατά τη διάρκεια παραμονής των υποψηφίων στην αίθουσα της εξέτασης τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και τοποθετημένα σε σημείο που θα τους υποδειχθεί.

Στην αίθουσα της εξέτασης ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ το κάπνισμα.

Στους υποψηφίους θα δοθεί ειδικό Τετράδιο, στο οικείο πλαίσιο του οποίου οι επιτηρητές θα επικολλήσουν αυτοκόλλητες ετικέτες με τον ατομικό γραμμικό κωδικό (barcode). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται στο επάνω τμήμα των ετικετών (ονοματεπώνυμο κτλ.). Στη συνέχεια θα πρέπει να υπογράψουν στον προβλεπόμενο χώρο πάνω από τις ετικέτες, φροντίζοντας η υπογραφή να μη βγαίνει έξω από το πλαίσιο και να μην αλλοιώνει το γραμμικό κωδικό (barcode).

Κατά την επικόλληση των ετικετών barcode θα παραδοθεί στους υποψηφίους και μία επιπλέον ειδική ετικέτα στο κάτω τμήμα της οποίας αναγράφεται ένας 10ψήφιος κωδικός (Κωδ. Υποψηφίου). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κρατήσουν την ετικέτα αυτή γιατί ο Κωδικός Υποψηφίου θα τους είναι απαραίτητος για κάθε
μελλοντική τους ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο διαγωνισμό (όπως η βαθμολογία κ.λπ.).

Η έξοδος από την αίθουσα 8ΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στους υποψηφίους πριν από τη λήξη της εξέτασης, η οποία, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, θα διαρκέσει περίπου μία (1) ώρα.

Οι υποψήφιοι, πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στους επιτηρητές το Τετράδιό τους μαζί με όλο το άλλο έντυπο υλικό που θα τους έχει διανεμηθεί (οδηγίες κτλ.) και να υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων – Απόντων».

Με τη λήξη του χρόνου εξέτασης οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι οι επιτηρητές να μαζέψουν τα γραπτά δοκίμια και όλο το άλλο υλικό που έχει διανεμηθεί.

Με την παράδοση των γραπτών δοκιμίων οι επιτηρητές, αφού ελέγξουν τα ατομικά στοιχεία των υποψηφίων, θα τα καλύψουν παρουσία τους με μαύρο αδιαφανές αυτοκόλλητο κάλυμμα και θα υπογράψουν στις αντίστοιχες θέσεις. Μετά την παράδοση των γραπτών δοκιμίων οι υποψήφιοι θα πρέπει να
αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Υποψήφιοι που δεν παραδίδουν το γραπτό δοκίμιο ή αλληλοβοηθούνται ή επιθέτουν στο γραπτό δοκίμιο σημεία αναγνώρισης ή δε συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και τις οδηγίες των υπευθύνων της αίθουσας ή διαταράσσουν την τάξη ή χρησιμοποιούν μέσα ενσύρματης/ ασύρματης επικοινωνίας ή εγγραφής/
αναπαραγωγής ήχου ή, γενικά, δολιεύονται την εξέταση αποβάλλονται από την αίθουσα και αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία, αφού προηγουμένως κληθούν σε άμεση ακρόαση.

Πηγή:  www.diorismos.gr

eXTReMe Tracker