ΡΕΣΙΤΑΛ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ RICARDO GALLEN

13 Δεκεμβρίου, 2010

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό κιθαρίστα RICARDO GALLEN (Ρικάρντο Γκαγέν) την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 21:00, στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ.
Ο πολυβραβευμένος κιθαρίστας θα προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, που συνδυάζει αρμονικά την εκφραστική λεπτότητα και ευαισθησία με τη λαμπερή δεξιοτεχνία. Εκτός από τις 2 γνωστότερες Σουΐτες για λαούτο του J. S. Bach (Γ. Σ. Μπαχ) σε μεταγραφή για κιθάρα, ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει 2 ακόμη απολαυστικά και βιρτουόζικα έργα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στο ρεπερτόριο της κιθάρας: την Εισαγωγή & Καπρίτσιο του Ιταλού Giulio Regondi (Τζούλιο Ρεγκόντι) και την Ροσινιάνα Ι του συμπατριώτη του Mauro Giuliani (Μάουρο Τζουλιάνι).
Στη συνέχεια, από την Πέμπτη έως και την Κυριακή (16-19 Δεκεμβρίου), ο Gallen θα διδάξει σε Σεμινάριο Κιθάρας ταλαντούχους νέους από την Καβάλα και άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου – συγκεκριμένα από το απόγευμα του Σαββάτου έως και την Κυριακή (18-19 Δεκεμβρίου) – το Δ.Ω.Κ. έχει προσκαλέσει (με πρωτοβουλία του καθηγητή Αλέξη Παρισσίδη) ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες κατασκευαστές κιθάρας για να εκθέσουν τα χειροποίητα όργανά τους, ενώ παράλληλα ο τοπικός οινοπαραγωγός Χρόνης Συμεωνίδης θα διαθέσει μια ποικιλία των κρασιών του για τους επισκέπτες της Έκθεσης και του Σεμιναρίου.

Επόμενες εκδηλώσεις του Δ.Ω.Κ

  • Δευτέρα 13.12, ώρα 20:00, αίθουσα «Γ. Α. Παπαϊωάννου» – Τάξη Πιάνου της καθηγήτριας Άννας Κούππα
  • Δευτέρα 20.12, ώρα 20:00, Αμφιθέατρο Νομαρχίας – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ των Μουσικών Συνόλων του Δ.Ω.Κ.
  • Τρίτη 21.12, ώρα 20:30, αίθουσα «Γ. Α. Παπαϊωάννου» – Τάξεις Αρμονίου & Πιάνου των καθηγητριών Αλεξίας Βαρβέρη και Βαρβάρας ΣτράντζαληΡεσιτάλ Ricardo Gallen: Eίσοδος 10€ (δωρεάν για τους μικρούς μαθητές μας)

Σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη!

Η Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

    Μαρία Κοζανίδου          Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

    Βιογραφικό σημείωμα Ricardo Jesusu Gallen Garcia:

    Ricardo Jesus Gallen Garcia σπούδασε Κιθάρα και Παλαιά Μουσική στα Πανεπιστήμια του Ζάλτσμπουργκ (Μοτσαρτέουμ) και του Μονάχου με τους καθηγητές Fisk, Eglhuber, Spiri, Gilbert, Huebscher και Clerch, αποφοιτώντας το 1999 με Magister από την τάξη του Joaquin Clerch στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου.
    Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και κοντσέρτα υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων, όπως οι Maximiano Valdes, Juan Jose Mena, Sergiu Comisiona, Leo Brouwer, Monica Huggett και Jordi Savall σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική: Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Χιλή, Αργεντινή, Κούβα, Η.Π.Α., Ρωσία, Νορβηγία, Αυστραλία, Βραζιλία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος και Ισραήλ.
    Έχει ηχογραφήσει έργα για την κρατική ραδιοτηλεόραση πολλών χωρών: Ισπανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Γερμανία, Κούβα, Μεξικό, Πολωνία, Χιλή, Νότιος Κορέα, Ουγγαρία και Βουλγαρία. Κυκλοφορούν από την εταιρεία NAXOS τα πρώτα 4 CD του, όπου ερμηνεύει μουσική των Giuliani, Brouwer, Takemitsu κ.ά., καθώς και όλα τα Κοντσέρτα για κιθάρα και ορχήστρα του Ισπανού Joaquin Rodrigo. Η πρώτη του ηχογράφηση βρέθηκε ανάμεσα στα 50 πιο ευπώλητα CD της NAXOS για το 2001 και έλαβε διθυραμβικές κριτικές από εξειδικευμένα έντυπα.
    Ο Ricardo Gallen έχει προβληθεί στο εξώφυλλο του έγκριτου περιοδικού “Classical Guitar Magazine” (Αύγουστος 2000), όπου και παραχώρησε συνέντευξη στην Cecilia Rodrigo, κόρη του Joaquin Rodrigo. Επίσης, το βιογραφικό του συμπεριλήφθηκε στην 5η έκδοση του βιβλίου The Classical Guitar: It’s Evolution, Players and Personalities Since 1800 του Maurice J. Summerfield.
    Έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία, ανάμεσά τους τα εξής: 1ο Βραβείο στον 32ο Διεθνή Διαγωνισμό του Markneukirchen (Γερμανία 1997), 1ο Βραβείο και Ειδικό Βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία έργων του Enrique Igoa στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Κλασικής Κιθάρας «Andres Segovia» (Γρανάδα, Ισπανία 1998), 1ο Βραβείο στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Alhambra (Ισπανία 1998), 1ο Βραβείο και το Ειδικό Βραβείο Κοινού στον 33ο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας «Francisco Tarrega» (Ισπανία 1999), 1ο Βραβείο και πέντε Ειδικά Βραβεία (Καλύτερη Ερμηνεία Κουβανικού Έργου, το Ειδικό Βραβείο «Leo Brouwer», το Βραβείο του Εθνικού Κουβανικού Σωματείου Συγγραφέων και της Ένωσης Μουσικών Καλλιτεχνών, το Βραβείο της Εταιρείας Μουσικών Ηχογραφήσεων και Εκδόσεων και το Βραβείο του Ινστιτούτου Κουβανικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης) στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Αβάνας (Κούβα 2002).
    Υπήρξε επί πέντε χρόνια βοηθός καθηγητής του Eliot Fisk στο Πανεπιστήμιο «Μοτσαρτέουμ» του Ζάλτσμπουργκ Salzburg και σήμερα διδάσκει ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Εξτρεμαδούρα (Ισπανία) και στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής «Franz Liszt» της Βαϊμάρης (Γερμανία).

     

     

     

     

    Πηγή: www.kavala.gov.gr

    eXTReMe Tracker