Παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Θεοδωρίδη για τον Αύγουστο Θεολογίτη

14 Δεκεμβρίου, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πρόκειται για μια εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που αφορά το πρώτο βιβλίο του Θάσιου φιλόλογου, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την πολιτική βιογραφία μιας καθοριστικής προσωπικότητας για την πορεία της Θάσου στον 20ο αιώνα.

Η Θασιακή Ένωση και η Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο του φιλόλογου Δημήτρη Θεοδωρίδη με τίτλο “Αύγουστος Θεολογίτης, ο Θάσιος πολιτικός”, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την πολιτική βιογραφία του Θάσιου πολιτικού, βουλευτή και υπουργού που υπήρξε προσωπικότητα καθοριστική για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πορεία της Θάσου τον προηγούμενο αιώνα. Η παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νιραγός” θα γίνει αυτή την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, με τον δικηγόρο και τέως βουλευτή Καβάλας Γεώργιο Αστεριάδη (ο οποίος έγραψε και τον πρόλογο του βιβλίου), τον δικηγόρο και τέως υπουργό Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο και τον φιλόλογο και προιστάμενο των Γενικών Αρχείων Καβάλας Κυριάκο Λυκουρίνο, να αναφέρονται στο βιβλίο και τον συγγραφέα του.

Το πολυσέλιδο βιβλίο (ξεπερνά τις 360 σελίδες) του κ. Θεοδωρίδη, είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του γεννημένου το 1892 Αύγουστου Θεολογίτη, ο οποίος άφησε τα εγκόσμια το 1975. Σε αυτο ο πρώην πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, παρουσιάζει το πολιτικό έργο του Αύγουστου Θεολογίτη, που από το 1920 ως το 1963, προσέφερε τα μέγιστα στην ευρύτερη περιοχή, ως συνεργάτης κορυφαίων πολιτικών του τόπου όπως οι Ελευθέριος Βενιζέλος, Γεώργιος Παπανδρέου και Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Το βιβλίο επίσης περιλαμβάνει δείγματα του μεστού πολιτικού λόγου του Θεολογίτη, αλλά και δημοσιεύματα τρίτων για το πρόσωπό του, ενώ δεν λείπει το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προέρχεται από το αρχείο της οικογένειας του αείμνηστου πολιτικού.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Γ. Θεοδωρίδης γεννήθηκε στον Πρίνο της Θάσου το 1957. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως Φιλόλογος καθηγητής σε σχολεία του νομού Καβάλας και σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής στο Γυμνάσιο Πέρνης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Θασιακής Ένωσης Καβάλας από το 1996 και από το 2004 έως το 2008 διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. Επίσης, είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρίας Θασιακών Μελετών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Συμμετείχε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και ως Σύνεδρος στο 3ο, 4ο και 5ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών. Το γενικότερο ερευνητικό του έργο έχει καλύψει θέματα Εκπαίδευσης, Ιστορίας, Πολιτικής και Τέχνης της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker