Στον αστερισμό της τουριστικής ανάπτυξης…

5 Ιουλίου, 2011

Ο Όμιλος Airotel με την εκμίσθωση και ριζική ανακαίνιση του ιστορικού, για την πόλη της Καβάλας, Galaxy Hotel, πρόσθεσε ένα ακόμη ιδιαίτερο ξενοδοχείο στην «αλυσίδα» του. Για την συγκεκριμένη επένδυση μίλησε στους δημοσιογράφους της πόλης την περασμένη Παρασκευή ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Αλέξανδρος Ε. Βασιλικός
«Το νέο GALAXY αφενός αποκτά ξανά την αίγλη που αποπνέει το όνομά του και αφετέρου ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς», σημείωσε αντί προλόγου ο κ. Βασιλικός, δίνοντας στη συνέχεια το σύντομο ιστορικό της επένδυσης. «Τον Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε η ανακαίνιση, για να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου του 2011. Το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς ενώ ξεκίνησε με χρονοδιάγραμμα 38 εβδομάδων, ολοκληρώθηκε σε μόλις 32», ανέφερε ο κ. Βασιλικός. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έφτασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Το κτήριο «γδύθηκε» ολοσχερώς για να μείνει μόνο ο φέρον οργανισμός, ο οποίος και χρειάστηκε ενίσχυση τοπικά με την χρήση της τεχνολογίας ανθρακονιμάτων, ενώ το κτίριο ανακατασκευάστηκε με σύγχρονα υλικά με γνώμονα την ασφάλεια, την οικολογική συμπεριφορά σε θέματα θερμομόνωσης και κατανάλωσης ενέργειας. «Ο όμιλος δεν επιδιώκει απλά την ανάδειξη του ξενοδοχείου, αλλά στοχεύει στο να βάλει την Καβάλα ακόμη πιο ενισχυμένη στον τουριστικό χάρτη. Επίσης και από κοινού με άλλους ξενοδόχους της πόλης, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το πώς μπορούν, με συνδυασμένες ενέργειες τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με τον Δήμο, να ενισχυθεί σημαντικά η εισροή τουριστών στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Βασιλικός, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Οικονομικός Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και οικονομικός σύμβουλος της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Η διοίκηση του ομίλου υπολογίζει να πραγματοποιήσει 70.000 διανυκτερεύσεις στο «GALAXY» την πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Ένα «GALAXY» όπως δεν το έχουμε ξαναδεί
Η αναβαθμισμένη μορφή ενός από τα πιο παλιά και ιστορικά ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής περιλαμβάνει 149 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα και μία σουίτα. Επίσης διαθέτει 4 συνεδριακές αίθουσες, κατάλληλες για κάθε τύπου εκδηλώσεις, business center, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με θέα στη θάλασσα, χαμάμ και εστιατόριο με πλούσιο a la carte κατάλογο. Στον υψηλότερο όροφο του κτιρίου, το ιδιαίτερο Roof Garden δίνει το στίγμα του, με απρόσκοπτη θέα στην αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη και τη θάλασσα και σερβίρει στο roof garden καφέ, φαγητό και ποτό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τοπική κουζίνα της ευρύτερης περιοχής.

Σκέψεις πίσω από την επένδυση
«Πολλοί έχουν ενδιασμούς για την οικονομική συγκυρία που πραγματοποιούμε επενδύσεις. Θέλω να πιστεύω ότι ο ρόλος του επιχειρηματία είναι να φέρνει αισιόδοξα μηνύματα και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θεωρώ ότι αυτό καταφέραμε εμείς στην Καβάλα, σε μια εποχή που οι λέξη “πρόσληψη” δε φαίνεται και πολύ συχνά», ανέφερε ο κ. Βασιλικός. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπου θα συμμετέχουν περίπου 150 τουριστικοί πράκτορες από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις που θα αφορούν στην γενικότερη προβολή της Καβάλας, ενώ τα εγκαίνια του ξενοδοχείου θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβρη. Αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης, οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ ακολούθησε και μια ευχάριστη φιλοξενεία στο roof garden.

Πηγή : www.neaegnatia.gr

eXTReMe Tracker