ΟΜΑΔΑ ΗΧΩΝ ΑΘΥΡ Νύχτες δίχως σώμα

6 Ιουλίου, 2011

10, 11 και 12 Ιουλίου 2011 στην Οπλαποθήκη (Φυλακές) του Κάστρου Καβάλας!
Η «Ομάδα Ήχων ΑΘύΡ» σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο Καβάλας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 και ώρα 12.00, για να σας ενημερώσει για την παράστασή της: ΝΥΧΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΣΩΜΑ η οποία θα γίνει στις 10, 11 & 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 στην ΟΠΛΑΠΟΘΗΚΗ (ΦΥΛΑΚΕΣ) του ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Ώρα έναρξης 21:30 – Γενική τιμή εισόδου 8 ευρώ

Στις 10, 11 και 12 Ιουλίου 2011, οι «Νύχτες Δίχως Σώμα» επιστρέφουν* για μερικές ακόμη παραστάσεις στην Οπλαποθήκη του Κάστρου της Καβάλας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011 που φέρει τον τίτλο «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας.

*(Η Ομάδα Ήχων ΑΘΥΡ παρουσίασε τις μουσικές παραστάσεις «Νύχτες Δίχως Σώμα» πρώτη φορά για πέντε νύχτες από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2008, στο θεατράκι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, με μεγάλη επιτυχία, εισπράττοντας εξαιρετικά σχόλια και κριτικές από το σύνολο του κοινού που παρακολούθησε εκείνες τις παραστάσεις.)

Το πρόγραμμα της παράστασης περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών: Μ. Χατζηδάκις, Β. Τσιτσάνης, Ε. Καραΐνδρου, G. Gershwin, Σ. Κραουνάκης, Δ. Μούτσης, G. Bregovic, Ν. Ξυδάκης και άλλων. Μέσα από τις μουσικές τους συνθέσεις ακούγεται ο λόγος σημαντικών στιχουργών και ποιητών: Ν. Γκάτσος, Λ. Νικολακοπούλου, Θ. Γκόνης, Γ. Θεοδωράκης, Λ. Αναγνωστάκη και άλλων. Επίσης περιλαμβάνει ένα κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» το 1896 για την χρεοκοπία – επίκαιρο όσο ποτέ – της Ελλάδας.

Την Ομάδα Ήχων ΑΘΥΡ αποτελούν οι:
Κώστας Τσαλαπατάνης: πιάνο
Δανιήλ Μπάρμπας: ακορντεόν, μπάσο, κρουστά, κιθάρα, μπαγλαμάς
Γιάννης Γιαννακάκης: κλαρινέτο, φλογέρα & τραγούδι
Φωνή σε πρώτο ρόλο: Ελένη Γαλανοπούλου
Φωνή σε δεύτερο ρόλο: Θοδωρής Στρίκος
Φιλικά συμμετέχει με το νταούλι του, ο Γιώργος Παπαδόπουλος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Ντουμπουρίδης
Σκηνογραφική επιμέλεια: Αντιγόνη Τσαφή
Παίζει η ηθοποιός (σ’ ένα κείμενο – έκπληξη του Α. Παπαδιαμάντη): Κατερίνα Δημάδη.
Συμμετέχει ο Δημήτρης Κουκιάς.

Δημιουργία Ομάδας, επιλογή – επιμέλεια μουσικών θεμάτων & τραγουδιών προγράμματος: Θοδωρής Στρίκος
Ενορχηστρώσεις-επίβλεψη: Δανιήλ Μπάρμπας

«Φανταστείτε τώρα μια «μουσική πυραμίδα» και στη βάση, στα θεμέλιά της, «τοποθετήστε» δυο μουσικά όργανα, τα τύμπανα και τα μπάσα – ποια άλλα; – Αυτά τα δυο όργανα αποτελούν τα θεμέλια για να «κτίσουμε» όλα τα υπόλοιπα μουσικά όργανα, αυτά τα δυο όργανα είναι που πρέπει να παίξουν άριστα.. αρμονικά.. σαν ένα σώμα, μια ψυχή, έτσι ώστε να έχουμε γερά τα «θεμέλια» της «μουσικής μας πυραμίδας» κι έπειτα ακλουθούν τα υπόλοιπα: οι τρομπέτες, τα βιολιά, τα σαξόφωνα, οι κιθάρες ή ό,τι άλλο, μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή της και να «συναντήσουμε» εκεί αυτό που συνθέτει και αποτελεί το κορυφαίο μουσικό όργανο: την ανθρώπινη φωνή. Αυτά τα δυο όργανα, τα τύμπανα και τα μπάσα, είναι ο έρωτας και ο θάνατος στην «ορχήστρα της ζωής», με μαέστρο τον φόβο, αυτά τα δυο συνθέτουν και αποτελούν τα «θεμέλια» απ’ όπου πηγάζουν η δημιουργία και η καταστροφή, «θεμέλια» που με αγωνία «κτίζουμε» καθημερινά μέσα στους αιώνες, προσπαθώντας να διαχειριστούμε –ο καθένας ξέχωρα αλλά και όλοι μαζί μέσα στο χώρο και το χρόνο– την αγωνία να καταφέρουμε να παίξουν αρμονικά στις ψυχές μας, προσπαθώντας παράλληλα να ξορκίσουμε τον πιο μεγάλο μας εχθρό, το φόβο! Αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε μουσική και τραγουδάμε απόψε, αλλά και πάντα, αυτός είναι ο λόγος για τις «Νύχτες δίχως σώμα», αυτός και ο λόγος που σας θέλουμε παρέα μας απόψε, αλλά και πάντα, για να απαλύνουμε μαζί αγωνίες και φόβους, κοινωνώντας με τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.»

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker