Εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με ειδικές ανάγκες

6 Δεκεμβρίου, 2011

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καβάλας-16ο Δημοτικό-20ο Δημοτικό) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Η επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 3η Δεκέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα για την πλήρη και ολοκληρωμένη άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Για την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, συνεργάστηκαν το 1ο Ειδικό Σχολείο, το 16ο και το 20ο Δημοτικό Σχολείο. Σκοπός αυτής της σύμπραξης δεν ήταν απλώς η πραγματοποίηση μιας τυπικής εκδήλωσης. Αυτό που μας ενδιέφερε κυρίως ήταν να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ειδικού και των Γενικών σχολείων να γνωριστούν και να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο μέσα από την καλλιτεχνική συνεργασία. Ειδικά για τα παιδιά των γενικών σχολείων, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός του άλλου και η ικανοποίηση που παίρνει κανείς, όταν προσφέρει, είναι μαθήματα ζωής που οφείλουμε να θέτουμε σε προτεραιότητα.

Πρόγραμμα

Σύντομο εισαγωγικό βίντεο
Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Δήμητρα Κελέση
Χαιρετισμός από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Σχολείου Σοφία Κωνσταντινίδου
Ομιλία από τον Δ/ ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Νικόλαο Γεωργιάδη με θέμα: 3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ή καθημερινή Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές ανάγκες.
Προβολή βίντεο από το Ειδικό Σχολείο
Ανάγνωση ποιήματος από μαθητή του Ειδικού Σχολείου
Χορευτικό δρώμενο από μαθητές του 16ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου
Χορευτικό δρώμενο από μαθητές του 20ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου
Τραγούδι από τους μαθητές του 16ου και του 20ου Δημοτικού Σχολείου

Πηγή: www.k-tipos.gr

 

eXTReMe Tracker