Πολλά υποσχόμενοι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες

1 Μαρτίου, 2012

Στο ξενοδοχείο LUCY, πραγματοποιήθηκε χθες τα πρωί, μία πρωτοφανής κινητοποίηση για την εξυπηρέτηση 45 τούρκων τουριστικών πρακτόρων, που βρίσκονται στην πόλη μας, φιλοξενούμενοι του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας.

Ναι μεν οι τούρκοι πράκτορες ενημερώνονται μόνο για την πόλη της Καβάλας, η χθεσινή όμως ευκαιρία προσήλκυσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών του τουρισμού, από την Κεραμωτή, από τη Θάσο, από την περιοχή του Παγγαίου, ακόμη κι από Δράμα.

Ο επικεφαλής των τούρκων πρακτόρων είναι ο κ. Μπασαράμ Ουλουσού, πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων όλης της Τουρκίας. Ήταν ιδιαίτερα θερμός στην εκδήλωση, όταν πήρε το λόγο νωρίς – νωρίς. «Σας δίνουμε χέρι βοήθειας, όχι χέρι ελεημοσύνης, πρόκειται για το χέρι του φίλου, του γείτονα», είπε ο κ. Ουλουσού. «Ήρθε η ώρα – συμπλήρωσε – να εμβαθύνουμε στο κομμάτι των εμπορικών σχέσεων. Ζω – είπε – τη ζεστή φιλοξενία όλων σας». Ο κ. Ουλουσού παρακολούθησε όπως και οι υπόλοιποι τουριστικοί πράκτορες στη συνέχεια, μία πραγματικά άριστη παρουσίαση της πόλης της Καβάλας.

Σε διπλανό χώρο είχανε την ευκαιρία, οι τουριστικοί πράκτορες να ενημερωθούν για τα αιτήματα της περιοχής και ειδικότερα για ξενοδοχειακές μονάδες σε όλο το νομό.

Για το θέμα, ο Απόστολος Αθιανάς είπε τα εξής: «Οι τουριστικοί πράκτορες που έχουνε έρθει, μερικοί από αυτούς έχουνε τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Τουρκίας και κάποιοι μάλιστα από αυτούς έχουνε υποκαταστήματα και στη Βουλγαρία. Διακινούν τη μεγαλύτερη μάζα των Τούρκων τουριστών. Είναι πολύ αξιόλογο το γεγονός που ήρθανε στην περιοχή μας, τους φιλοξενήσαμε χθες το βράδυ, κάναμε μία πρώτη συζήτηση και επαφή με αυτούς που δε γνωριζόμασταν. Σήμερα γίνεται κι αυτή η παρουσίαση της περιοχής και της πόλης. Πιστεύω ότι θα τους πείσουμε στο να προχωρήσουνε σε προγράμματα. Ήδη χθες με κάποιον που ήταν ο μεγαλύτερος οπερέιτορ, συζητήσαμε και σχεδόν τον έχουμε πείσει ότι με βάση την Καβάλα μπορεί να κάνει ημερήσιες αποδράσεις, έτσι ώστε να κάνει τριήμερα και τετραήμερα προγράμματα στην περιοχή μας».

Ο Κώστας Παπακοσμάς είπε τα εξής: «Από τα πρόσωπα των ανθρώπων που φιλοξενεί η Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας σε συνεργασία με την περιφερεια και το Δήμο Καβάλας, φαίνεται πως η προσπάθεια αυτή θα έχει αποτέλεσμα. Η περιοχή μας είναι γνωστή στους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες. Μιλάμε για κοινό που είναι γνώστης της δουλειάς αυτής, και κυρίως είναι οι άνθρωποι αυτοί που διακινούν κάθε χρόνο, εκτός Τουρκίας, εκατομμύρια επισκέπτες. Νομίζω πως η πρωτοβουλία αυτή της Ένωσης Ξενοδόχων, βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση. Προβάλλεται η περιοχή μας, οι τουριστικές της δυνατότητες, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να έρθει κανείς εύκολα, άνετα κι αυτά που μπορεί να δει και να γνωρίσει στην πόλη της Καβάλας και νομίζω πως θα δουν και περισσότερα».

Ο Αντώνης Μιτζάλης είπε τα εξής: «Πιστεύω πως θα έχει ουσία. Οι άνθρωποι ήρθανε εδώ να γνωρίσουνε την πόλη μας, να γνωρίσουνε από κοντά, όχι από το προσπέκτους, τον κατάλογο και τις φωτογραφίες, αλλά το πραγματικό πρόσωπο της πόλης, τους ανθρώπους της πόλης, την ψυχή και νομίζω πως τους αρέσει αυτό και είναι ενθουσιασμένη. Πιστεύω πως θα γίνει δουλειά.

Ενδιαφέρονται για το καλοκαίρι. Ήδη τα σημάδια από Τουρκία και πέρσι ήταν καλά. Άλλωστε με αυτές τις δράσεις ενισχύονται οι δεσμοί και δημιουργείται μία έτσι μαγιά για το μέλλον».

Ο Στράτος Μαρουλάς είπε τα εξής: «Τα ταξίδια αυτά γνωριμίας, είναι ευκαιρίες που δίνονται και στις δύο πλευρές, για να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν και των δύο πλευρών. Συνεπώς πιστεύω ότι θα είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση η σημερινή και ευελπιστώ σε αποτελέσματα.

-ΕΡ: Τα οποία θα είναι άμεσα ή από του χρόνου το καλοκαίρι;

ΑΠ: «Όχι, μπορεί να είναι και άμεσα. Ειδικά για την αγορά της Τουρκίας πιστεύω και με τον αριθμό των τουριστικών πρακτόρων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή εδώ και τη σοβαρότητα των τουριστικών γραφείων, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και άμεσα».

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλίας είπε τα εξής: «Εμείς δεχθήκαμε μία πρόσκληση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας και ανταποκριθήκαμε φυσικά με χαρά. Εδώ και πολύ μας ενημέρωσε για το σχεδιάζουνε να κάνουνε οι ξενοδόχοι της Καβάλας. Είναι μία πάρα πολύ στοχευμένη κίνηση. Θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις είναι οι πιο στοχευμένες από μία απλή συμμετοχή σε μία έκθεση, διότι εδώ πλέον σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις για το τουριστικό σου προϊόν με ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος σε άλλες χώρες. Άρα λοιπόν γίνεται αντιληπτό εύκολα από τον καθένα, ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει δυνατότητα να πουλήσεις το προϊόν σου. Στην προκειμένη περίπτωση η δικιά μου επίσκεψη εδώ, είναι, ότι μέσα σ΄ αυτή την περιφέρεια που είμαστε όλοι, η Καβάλα, η Δράμα η Ξάνθη κι οι υπόλοιποι νομοί, ότι υπάρχουμε κι εμείς να κάνουμε μία επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες, να ξεκαθαρίσω πως αυτό είναι κάτι που αφορά μόνο την Καβάλα. Δεν ερχόμαστε για να πάρουμε τίποτα το συγκεκριμένο, αλλά πιο πολύ να πούμε ότι υπάρχουμε κι εμείς σαν προορισμός. Χαιρόμαστε πάρα πολύ γι΄αυτή την πρωτοβουλία των ξενοδόχων της Καβάλας και σαφώς θέλουμε να δούμε κι άλλες τέτοιες κινήσεις κι από τους υπόλοιπους νομούς, στο σύνολο της περιφέρειας».

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker