ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Ντάριο Φο «Κλέψε λιγότερο»

14 Μαρτίου, 2012

Το θεατρικό εργαστήρι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Ντάριο Φο “Κλέψε λιγότερο” στη “Μικρή Σκηνή” (θεατράκι της Στέγης), από 19-25 Μαρτίου 2012 στις 9 μ.μ. σε σκηνοθεσία Νανάς Τζιμούρτα.
Τηλ. Κρατήσεων : 6939500426
Παίζουν ( Με σειρά εμφάνισης) : Νάσος Σανσαρίδης, Ηλίας Καλανταρίδης, Μάνος Καϊρέτογλου, Ξανθούλα Στογιαννίδου, Νατάσα Πανταζόγλου , Σπύρος Στάμος , Νίκος Παυλίδης , Μαρία Μέττα , Μίνος Ρακιτζής , Παντελής Ασλανίδης , Άκης Καγιάσας , Νικολέτα Μάρκου , Βούλα Νταμάρη , Ιάσμη Ματζουράνη , Γιώτα Χαιροπούλου , Μένη Κόκκινου , Βιβή Ελευθεριάδου , Δέσποινα Γιαρματζίδου , Δέσποινα Παρασύρη , Χρήστος Βενέτης , Μιχάλης Κιουμρίδης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Διασκευή κειμένου- Δραματολογική επεξεργασία: Νανά Τζιμούρτα
Στίχοι-μουσική-ενορχήστρωση – διδασκαλία τραγουδιού- φωνητικά : Χρυσούλα Μίσχου
Χορογραφία- διδασκαλία χορευτικού: Δέσποινα Παπαδοπούλου
Σκηνικά – Επιμέλεια αφίσας –προγράμματος: Μάνος Μπατζόλης
Ενδυματολογική και σκηνογραφική επιμέλεια: Βάσια Πάτση
Φωτισμοί: Κώστας Μερεσέντογλου
Σκίτσα αφίσας και προγράμματος : Σοφία Μερεσέντογλου
Κείμενα προγράμματος :Νανά Τζιμούρτα- Δέσποινα Παρασύρη
Ηχητικά εφέ: Νίκος Σπυρέλης
Κονσόλα Ήχου : Δέσποινα Παρασύρη- Ηλίας Καλανταρίδης
Βίντεο- Φωτογραφίες: Μάνος Μπατζόλης-Θόδωρος Ξυδάς
Μακιγιάζ: Μαρία Κρεάδα
Φροντιστήριο: Όλη η ομάδα

Λίγα λόγια για το έργο:

Το « Κλέψε λιγότερο» είναι μια μαύρη κωμωδία με χαρακτηριστικά της την καυστική σάτιρα και τις απρόσμενες ανατροπές, που έγραψε ο Ντάριο Φο το 1964 για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της ιταλικής κοινωνίας Ωστόσο δεν μπορεί κανείς, να μη διακρίνει τον άμεσο συσχετισμό με καταστάσεις και γεγονότα της Ελλάδας του σήμερα και τελικά η διεισδυτική ματιά του στα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της εποχής του, γίνεται μια διαχρονική καταγγελία της κοινωνίας που με την πάροδο των χρόνων, αντί να γίνει καλύτερη, διαβρώνεται περισσότερο. Νεκροθάφτες, διευθυντής, πόρνη, επιθεωρητής, αστυνομικός, θυρωροί, καλόγριες, ηγουμένες, κλέφτης, τρελοί, γιατρός, εκβιαζόμενος, δικαστής, εξοχότατος, παρελαύνουν μπροστά μας εμπλεκόμενοι, για να συνθέσουν μια δυνατή ιστορία διαφθοράς, αλλά και καταλυτικής παρέμβασης της εξουσίας. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας η αλκοολική και αντικείμενο πειραγμάτων των συναδέλφων της, νεκροθάφτης Αινεία. Οι τοίχοι του νεκροταφείου είναι το μόνο σπίτι της, μέχρι που ο έξω κόσμος της χτυπάει την πόρτα…

Πηγή: www.k-tipos.gr
eXTReMe Tracker