Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία

15 Μαρτίου, 2012

Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου, μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Καβάλας.

Τα μαθήματα θα είναι: Αρχαία ελληνικά γυμνασίου, αγγλικά δημοτικού, οικονομική θεωρία λυκείου, αρχαία ελληνικά λυκείου, αγγλικά γυμνασίου και λυκείου, γαλλικά γυμνασίου και δημοτικού και μαθηματικά γυμνασίου.

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του συλλόγου παραχωρήθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας η Δήμητρα Κώτσαλα ανέφερε σχετικά: «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουμε βρεθεί όλοι, θα πρέπει ο καθένας μας από το μέρος του να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί αυτούς που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλη οικονομική ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μάθουν μια ξένη γλώσσα, ή να τα βοηθήσουν

σε μαθήματα πιο εξειδικευμένα. Στο σύλλογο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων έχουμε αυτή τη στιγμή καθηγητές που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς. Η προσφορά τους αυτή τους τιμά και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα τους, αφού η αλληλεγγύη είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να βγούμε από το τούνελ που μας έβαλαν χωρίς τη θέληση μας».

Ο Γιάννης Σωτηριάδης, καθηγητής αγγλικών, σημείωσε από την πλευρά του:

«Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Καβάλας στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που αφορούν μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δυστυχώς οι περικοπές που έχει επιβάλει το μνημόνιο έχουν επηρεάσει τον τομέα της παιδείας. Τα σχολεία ξέμειναν από βιβλία, ενώ πολλές είναι και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Είναι τραγικές οι συνέπειες του νέου προϋπολογισμού για την εκπαίδευση. Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την παιδεία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Προ δεκαημέρου εκφράστηκαν αμφιβολίες για το αν και πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Παιδείας να διενεργήσει τις πανελλαδικές, δημιουργώντας σύγχυση σε γονείς και μαθητές. Η προσπάθεια του συλλόγου μας στοχεύει αφενός στο να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών κι αφετέρου να σταθούμε ηθικά πλάι τους, αλλά και στις οικογένειες τους».

Οι εγγραφές στα τμήματα των δωρεάν μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στον πολυχώρο «Σήματα Καπνού», στην οδό Βότση.

Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές
(ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ)

ΗΜΕΡΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ Αρχαία Ελληνικά Γυμνασίου 16.00-17.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.30-19.00
ΤΡΙΤΗ Αγγλικά Δημοτικού 16.00-17.30
ΤΡΙΤΗ Οικονομική θεωρία Λυκείου 17.30-19.00
ΤΕΤΑΡΤΗ Αρχαία Ελληνικά Λυκείου 16.00-17.30
ΠΕΜΠΤΗ Αγγλικά Λυκείου 15.30-17.00
ΠΕΜΠΤΗ Αγγλικά Γυμνασίου 17.00-18.30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γαλλικά Γυμνασίου 16.00-17.30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μαθηματικά Γυμνασίου 17.30-19.00
ΣΑΒΒΑΤΟ Γαλλικά Δημοτικού 10.00-11.30
ΣΑΒΒΑΤΟ Οικονομική θεωρία Λυκείου 11.30-13.00

Εγγραφές για τα παραπάνω τμήματα το Σάββατο 17/3, 9.00-14.00 στον πολυχώρο ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ (Βότση 10, πίσω από το Εσπέρια). Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 19/3 στον ίδιο χώρο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 Πηγή: kavalawebnews.gr, δελτίο τύπου Συλλόγου Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων

eXTReMe Tracker