ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Εξήντα επιχειρήσεις θα εγκατασταθούν σε πρώτη φάση στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας

12 Νοεμβρίου, 2009

Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστέρηση ολοκλήρωσης και εγκατάστασης των εταιρειών στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας θέλησε να απαντήσει ο αντινομάρχης Καβάλας και πρόεδρος της κατασκευαστικής αρχής του έργου Ανδρέας Μπαλίκας.
 
Ο Ανδρέας Μπαλίκας υποστήριξε ότι το έργο όσον αφορά τις υποδομές έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό και αυτό που μένει είναι η εγκατάσταση των επιχειρηματιών στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Στην παρατήρησή μας ότι ένα έργο μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο όταν λειτουργεί κανονικά, ο αντινομάρχης Καβάλας συμφώνησε λέγοντας ότι δουλεύουν εντατικά για την επίτευξη αυτού του σκοπού. «Η τυπική ολοκλήρωση του έργου έγινε τον περασμένο Μάρτιο με την κατασκευή των υποδομών. Από κει και πέρα σίγουρα, μένει και η ουσιαστική ολοκλήρωση του έργου που δεν είναι άλλη από την εγκατάσταση των επιχειρηματιών στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Σε αυτή την κατεύθυνση από την ιδιαιτερότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος-που είναι ένα οικόπεδο το οποίο μας παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν είναι δικιά μας η έκταση-απορρέουν κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στους επαγγελματίες. Μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια εντασσόταν η εξεύρεση ενός νομικού και διοικητικού πλαισίου που δεν υπήρχε. Σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος, έτσι ώστε τόσο οι επιχειρηματίες να είναι κατοχυρωμένοι παίρνοντας τη γη που τους αναλογεί και υπογράφοντας τα συμβόλαια, όσο και η διοίκηση του ΒΙΟ.ΠΑ. η οποία θα πρέπει να αποφύγει τα σημαντικά λάθη που θα είχαν δυσμενείς επιπτώσεις. Αυτή η διαδικασία, που ήταν πρωτόγνωρη κράτησε αρκετούς μήνες και πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία της υπογραφής των συμβολαίων με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες» δήλωσε ο Ανδρέας Μπαλίκας.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος κατασκευαστικής αρχής του ΒΙΟ.ΠΑ. αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται από τους επιχειρηματίες προκειμένου να εγκατασταθούν στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας. Από τη στιγμή που ο επιχειρηματίας υπογράψει το συμβόλαιο με τη διοίκηση του ΒΙΟ.ΠΑ. μεταβαίνει στην Πολεοδομία για την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας και από κει και πέρα θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει την εγκατάσταση της επιχείρησής του. Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώνεται για τα προγράμματα επιδότησης, είτε μετεγκατάστασης της επιχείρησής του, είτε για την εγκατάσταση της επιχείρησης του στο ΒΙΟ.ΠΑ. «Αυτή η διαδικασία για τους πρώτους επιχειρηματίες που υπέγραψαν συμβόλαια με τη διοίκηση του ΒΙΟ.ΠΑ. έχει προχωρήσει και ήδη βρίσκεται στη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί 14 συμβόλαια και εντός των ημερών θα υπογράψουμε άλλα 20. Συνολικά οι επιχειρηματίες που θα εγκατασταθούν στο ΒΙΟ.ΠΑ. θα φτάνουν τους 60» τόνισε ο Ανδρέας Μπαλίκας. Όσον αφορά την ημερομηνία εγκατάστασης των επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Πάρκο και την ουσιαστική λειτουργία του ο αντινομάρχης Καβάλας την τοποθέτησε στο τέλος του 2009, ή στις αρχές του 2010.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker