ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Απέκτησε Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και Οργάνωσης Σπουδών και βελτιώνεται σε υποδομές

17 Νοεμβρίου, 2009

Με περισσότερους μαθητές, νέους καθηγητές, νέα προγράμματα και ένα Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και Οργάνωσης, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας φιλοδοξεί να κάνει το ποιοτικό άλμα στη μουσική εκπαίδευση των Καβαλιωτών που το εμπιστεύονται.

Με περισσότερους μαθητές, νέους καθηγητές, νέα προγράμματα και ένα Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και Οργάνωσης, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας φιλοδοξεί να κάνει το ποιοτικό άλμα στη μουσική εκπαίδευση των Καβαλιωτών που το εμπιστεύονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες ο πρόεδρος, Νίκος Κούτρας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γεώργιος Ιούλιος Παπαδόπουλος, μέσα σ’ ένα χρόνο, από τις 16 Νοεμβρίου του 2008 έως τις 16 Νοεμβρίου του 2009, ο αριθμός των μαθητών του Ωδείου αυξήθηκε κατά εκατό και έφτασε, αισίως, στους 570. «Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε, γιατί οι απαιτήσεις των συμπολιτών και των παιδιών είναι μεγάλες. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών αποτελεί, αφενός, απόδειξη της αναγνώρισης των Καβαλιωτών της δουλειάς που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο και αφετέρου, δημιουργεί περισσότερες ευθύνες στη διοίκηση», είπε ο Ν. Κούτρας.

Αυτονομία στο προσωπικό και Καβαλιώτες καθηγητές, ο στόχος μέσα στην επόμενη πενταετία
Λόγω της αύξησης του αριθμού των μαθητών, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Δ.Ω.Κ., η δημοτική αρχή και ειδικότερα ο δήμαρχος Καβάλας, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της διοίκησης του Ωδείου και παραχώρησαν χώρο στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Λαογραφικού Μουσείου, με σκοπό την αποσυμφόρηση του κτιρίου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. «Οι διοικήσεις του Δήμου και του Ωδείου έκαναν κι άλλες ενέργειες, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Επίσης, αυξήθηκαν τα τμήματα και τα όργανα, προσελήφθηκαν πέντε νέοι καθηγητές, πρώην μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, ενώ αναμένεται η έγκριση για την πρόσληψη άλλων δέκα. Στόχος μας είναι, μέσα στην επόμενη πενταετία, να αποκτήσουμε αυτονομία από πλευράς προσωπικού και οι καθηγητές μας να είναι όλοι Καβαλιώτες», επεσήμανε. «Ως καλλιτεχνικός διευθυντής, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για το κλίμα που εισπράττω καθημερινά. Έχουμε καθηγητές που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον για να βελτιωθούν, επιδιώκοντας τη συνεχή επιμόρφωσή τους και μέσω της δικής τους βελτίωσης, να προσφέρουν περισσότερα στους μαθητές τους», είπε ο Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, ενώ σχετικά με τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και Οργάνωσης Σπουδών του Δ.Ω.Κ. σημείωσε: «Μας πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να το διαμορφώσουμε.

Είμαστε περήφανοι που είναι έτοιμος. Τον μοιράσαμε, ήδη, στους μαθητές και στους γονείς τους. Καλύπτει οποιαδήποτε ερώτηση ήταν δυνατό να προκύψει». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Κ. αναφέρθηκε, ακόμα, στην προσπάθεια της εσωτερικής αναβάθμισης του Ωδείου σημειώνοντας ότι: «Αγοράσαμε καινούργια όργανα, πίνακες, ρυθμιζόμενα καθίσματα. Όλα αυτά είναι καλής ποιότητας, γιατί θέλουμε να κρατήσουν πολλά χρόνια». Τέλος, μιλώντας για το πρόγραμμα των συναυλιών είπε: «Στις 4 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη συναυλία, στην οποία θα παρουσιαστούν ο Βαγγέλης Παπαδημήτρης, καθηγητής βιολιού και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ο γνωστός Καβαλιώτης πιανίστας Γιάννης Κανάκης. Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου και ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε ένα όμορφο πρόγραμμα με τα σύνολα μας, ενώ από τη νέα χρονιά θα επανέλθουμε στο γνωστό τακτικό ρυθμό συναυλιών, στις οποίες θα παρουσιαστούν και Καβαλιώτες καλλιτέχνες, αλλά και αξιόλογοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό». Ο πρόεδρος του Δ.Ω.Κ., τέλος, αναφέρθηκε στην αλλαγή στέγης της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία θα μεταφερθεί στο κτίριο του πρώην Λαογραφικού Μουσείου και στην τακτοποίηση των εργασιακών θεμάτων των μελών της. «Με απόφαση του Δ.Σ. προσπαθήσαμε, σύμφωνα με κάποια κριτήρια, να είμαστε όσο γίνεται πιο δίκαιοι. Πράγματι, δεν υπάρχει κανένα παράπονο κι αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα», είπε.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker