Πρόγραμμα “Erasmus” – Χίλια τετρακόσια άτομα από το Τ.Ε.Ι. Καβάλας μετακινήθηκαν στο εξωτερικό μέσα σε είκοσι χρόνια

15 Μαΐου, 2012

Άρχισαν χθες και θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα και στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας, οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 25 ετών του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού, μεταξύ των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης.

Το γνωστό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού, το “Erasmus”, συμπλήρωσε 25 χρόνια και από το 2014 γίνεται ακόμα μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό και πιο φιλόδοξο. Αυτές τις ημέρες, σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου. Στη γιορτή συμμετέχει και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Καβάλας, το οποίο έχει συμπληρώσει μία εικοσαετία παρουσίας στο πρόγραμμα. Σ’ αυτά τα είκοσι χρόνια, από το Τ.Ε.Ι. Καβάλας μετακινήθηκαν προς την Ευρώπη γύρω στα 1.400 άτομα, εκ των οποίων τα μισά ήταν σπουδαστές. «Το Τ.Ε.Ι. Καβάλας έχει συμβάλλει, όλα αυτά τα χρόνια, με επιτυχία στην κινητικότητα των φοιτητών και των μελών του διοικητικού προσωπικού του προς τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια», είπε η Αγάπη Βαλσαμίδου, επικεφαλής του τμήματος δημοσίων και διεθνών σχέσεων του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για την παρουσίαση των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου. «Όλη αυτή η εβδομάδα που θα διανύσουμε, θα είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της επετείου των είκοσι πέντε ετών του προγράμματος. Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετέχουν σ’ αυτό, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους και το μέλλον του προγράμματος. Εμείς, εδώ στην Καβάλα, έχουμε ετοιμάσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα (σ.σ. χθες) με μία έκθεση φωτογραφιών. Από αύριο (σήμερα) αρχίζουν οι ομιλίες και παράλληλα η ενημέρωση των επισκεπτών, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, με προσκεκλημένους από άλλα ιδρύματα της χώρας. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας, που αφορά το πρόγραμμα “Erasmus”. Το Τ.Ε.Ι. Καβάλας, είναι ένα από τα δύο ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει καταφέρει να πάρει, από την ευρωπαϊκή κοινότητα, την πιστοποίηση σπουδών. Αυτό σημαίνει, ότι οι φοιτητές του δεν χρειάζεται να αναγνωρίσουν τον τίτλο σπουδών σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την περασμένη εβδομάδα έγινε μία συνάντηση στην Κοπεγχάγη γι’ αυτό το θέμα και απονεμήθηκαν τα βραβεία από την Ελληνίδα επίτροπο παιδείας, την κυρία Βασιλείου», είπε ο καθηγητής, Δημήτρης Μαδυτινός, προϊστάμενος του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων και υπεύθυνος του προγράμματος “Erasmus” στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας.

Στόχος η μετακίνηση πέντε εκατομμυρίων μέσα στην επταετία 2014-2020

Σχετικά με το μέλλον, είπε ότι το νέο πρόγραμμα θα αρχίσει το 2014 και θα είναι πολύ φιλόδοξο, με αυξημένο κατά 70% τον προϋπολογισμό και με στόχο να μετακινήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα μέσα στην επταετία 2014-2020. «Για να καταφέρουμε να μπούμε, ως ίδρυμα, στο νέο αυτό πρόγραμμα, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ ώστε να παρουσιάσουμε μία πετυχημένη πρόταση», σημείωσε.

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker