Εγγράφηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα η εκτέλεση του «Δρόμου του Νερού»

17 Μαΐου, 2012

Άλλες δύο αποφάσεις σχετικές με το έργο οργάνωσης μονοπατιού υπό την επωνυμία «Ο δρόμος του νερού» ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Η πρώτη αφορούσε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου προκειμένου να συμπεριληφθεί το έργο του οποίου η εκτέλεση κρίνεται απαραίτητη και η αναγκαιότητα εκτέλεσης του που προέκυψε κατόπιν των εγκρίσεων του τεχνικού προγράμματος, αφού αργότερα έγινε η έγκριση ένταξης και χρηματοδότησης του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΣΠΑ). Εγγράφηκε στο κεφάλαιο «Νέα έργα» υπό τον τίτλο «Εργασίες οργάνωσης του μονοπατιού «Ο Δρόμος του Νερού»» προϋπολογισμού 382.200 ευρώ. Σε συνάρτηση με το παραπάνω θέμα ήταν και η έγκριση εκτέλεσης του έργου.

Με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη χρονιά, εγκρίθηκε η κατάθεση της πρότασης στον άξονα προτεραιότητας 3 «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» καθώς και η μελέτη του έργου.

Πέντε υποέργα

Το έργο με τίτλο: «Οργάνωση και ανάδειξη μονοπατιού “Ο Δρόμος του Νερού” (Παλαιά Καβάλα – Καβάλα)» αποτελείται από πέντε υποέργα με τίτλο:

*** «Εργασίες οργάνωσης του μονοπατιού “Ο Δρόμος του Νερού”» προϋπολογισμού 382.200 ευρώ

*** «Τεκμηρίωση και ερμηνεία στοιχείων φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του μονοπατιού “Ο δρόμος του νερού”» προϋπολογισμού 24.600 ευρώ

*** «Ενέργειες ενημέρωσης και προβολής» προϋπολογισμού 99,350 ευρώ

*** «Αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες» προϋπολογισμού 28.040 ευρώ και

*** «Παρακολούθηση Υλοποίησης Φυσικού Αντικειμένου και Ανάπτυξη Προστιθέμενης Αξίας» προϋπολογισμού 26.960 ευρώ.

Η επιλογή του αναδόχου για το υποέργο 1 θα γίνει με τη διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας, η οικονομική προσφορά θα υποβληθεί με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστό έκπτωσης και η ψήφιση των απαιτούμενων προς την εκτέλεση του έργου πιστώσεων θα πραγματοποιηθεί τμηματικά μετά τις αντίστοιχες εγκρίσεις χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Βασιλική ΛΙΟΤΑΚΗ

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker