ΛΕΣΧΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

17 Μαΐου, 2012

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου για Αρχάριους που θέλουν να μυηθούν στο άθλημα της Αναρρίχησης πρόκειται να διοργανωθεί από τη ΛΕΣΧΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Με την ολοκλήρωση της σχολής, οι απόφοιτοι θα είναι καταρτισμένοι σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές αναρρίχησης και τη γνώση των υλικών που απαιτούνται, ώστε να μπορούν να σκαρφαλώνουν πλέον αυτόνομα και με ασφάλεια σαν επικεφαλής σε οργανωμένα σπόρ πεδία ή να μπορούν να ακολουθήσουν σαν δεύτεροι πιο έμπειρους αναρριχητές σε μεγάλου αναπτύγματος αναρριχητικές διαδρομές σε βουνά.

 

Τα πεδία που θα διεξαχθούν τα μαθήματα είναι: Hρακλείτσα, Ξηροπόταμος, Νέστος, και Σιδηρόκαστρο. Ο αναρριχητικός εξοπλισμός παρέχετε από τον διοργανωτή Σύλλογο, πλην των αναρριχητικών παπουτσιών. Η διάρκεια της σχολής είναι 10 ημέρες και διεξάγετε σε 5 Σαββατοκύριακα. Περιλαμβάνει πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της όλοι οι μαθητές θα είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι με ομαδικό ασφαλιστήριο. Με την ολοκλήρωση σχολής της οι απόφοιτοι παίρνουν πτυχίο αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) που θα πιστοποιεί την εκπαίδευσή τους. Θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης των σχολών της (Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Στη σχολή διδάσκουν μόνο πτυχιούχοι Εκπαιδευτές που είναι πιστοποιημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης. Πληροφορίες από τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτή της Σχολής Κ. Μπόσκο Απόστολο:
Εκπαιδευτή Ορειβασίας Αναρρίχησης
Οδηγό Βουνού Ε.Ο.Ο.Α. H.M.G.A.
Τηλ. 6937293486
email mposkosap@freemail.gr

Πηγή: Καθημερινός Τύπος

 

eXTReMe Tracker