Πρόγραμμα «Κοινωνικής Εργασίας» Βρέθηκε η νομική «φόρμουλα» για την έγκριση των προσλήψεων, ενόψει της προεκλογικής περιόδου

21 Μαΐου, 2012

Η νομική «φόρμουλα» για την έγκριση των πρώτων προσλήψεων μέσω του προγράμματος «Κοινωνικής Εργασίας» βρέθηκε. Έτσι, οι τρεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της περιοχής, ο σύλλογος για την οικογένεια και το παιδί, «Πνοή», ο όμιλος φίλων περιβάλλοντος, θάλασσας και ακτών Νέας Καρβάλης και η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, θα μπορέσουν να υπογράψουν τις συμβάσεις με τους ωφελούμενους του προγράμματος που αποδέχτηκαν, ή θα αποδεχτούν, τις θέσεις εργασίας. «Ύστερα από πολλή προσπάθεια και πίεση αρκετών ημερών, το Υπουργείο Απασχόλησης δέχτηκε και μας έστειλε ένα έγγραφο, το οποίο αναφέρει ότι οι προσλήψεις που έγιναν στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», στο κενό διάστημα ανάμεσα στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και στην επόμενη, είναι νόμιμες και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα και στην ανακοίνωση των συμβάσεων, ώστε να πιάσουν δουλειά, το ταχύτερο δυνατό, όλοι οι ωφελούμενοι. Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που έχουν αποδεχτεί, με βάση τον πίνακα διορισθέντων, τις θέσεις εργασίας και υπέβαλαν αιτήσεις στις τρεις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής και πρόσθεσε: «Υπολογίζουμε ότι στους τέσσερις Δήμους του Νομού μας, θα προσληφθούν περίπου τετρακόσια άτομα. Από αυτά, τα μισά, περίπου, θα προσληφθούν στο Δήμο Καβάλας. Με αυτά τα άτομα μπορούμε να κάνουμε μία καλή αρχή, για να μπορέσουμε να λύσουμε κάποια τρέχοντα προβλήματα. Είτε στον τομέα του πρασίνου, είτε στον τομέα της καθαριότητας, είτε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μπορέσαμε, λοιπόν, με αυτή τη νομική σκέψη, που κάναμε, αποκλειστικά και μόνο, εμείς εδώ οι νομικοί του Δήμου Καβάλας και γι’ αυτό επιτρέψτε μου να καυχηθώ, να πιέσουμε και να παρακινήσουμε, ώστε να έρθει το έγγραφο από το Υπουργείο Απασχόλησης».

Παρέμβαση του Π. Κουκουλόπουλου για τις προσλήψεις των εποχικών εργαζομένων

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Καβάλας, ανέφερε, ακόμα, ότι: «Ο πρώην υφυπουργός, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, μας ενημέρωσε χθες (προχθές) ότι για μια σειρά αναγκών εποχιακών εργαζομένων στους Δήμους, υπέβαλε αίτηση σε μία αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να εξαιρεθούνε από την απαγόρευση προσλήψεων στο δημόσιο τομέα ενόψει της νέας προεκλογικής περιόδου. Όλοι οι Δήμοι στη χώρα, έχουμε μεγάλα προβλήματα εξαιτίας αυτής της γραφειοκρατικής λειτουργίας του κράτους. Πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά και η νοοτροπία. Ελπίζω η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις κάλπες των επόμενων εκλογών, να λύσει αυτό το πρόβλημα άπαξ και διαπαντός. Ελπίζουμε, επίσης, να απαντήσει γρήγορα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε κι εμείς να προχωρήσουμε τη σχετική διαδικασία».

Από: Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker