«Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»

7 Ιουνίου, 2012

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η Future Library διοργανώνει σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αναγνωστών, μια καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και η Future Library προτρέπουν όσους το επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στην εκστρατεία και να βοηθήσουν ν’ αλλάξουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Οι άνθρωποι της Future Library τονίζουν στο κείμενο πρόσκλησης των εθελοντών: «Ελάτε μαζί μας, στις βιβλιοθήκες μας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης!

Διοχετεύστε τη φαντασία τις ικανότητες και το κέφι σας στις βιβλιοθήκες και τις δράσεις τους , ώστε να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και καινούριους φίλους.

Αρχίζοντας από τα παιδιά, ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για να ανάψουμε όλοι μαζί μια σπίθα ανανέωσης που θα φωτίσει το δρόμο προς την Ελλάδα του μέλλοντος.

Εμείς προσφέρουμε την εκπαίδευση των ανθρώπων των βιβλιοθηκών, την οργάνωση και την υποδομή της εκστρατείας. Περιμένουμε ενθουσιώδεις και δημιουργικούς εθελοντές να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και τις δεξιότητές τους. Να γίνουν φίλοι μας και μέλη της παρέας μας.

Όχι μόνο πολύτιμοι συνεργάτες , αλλά συμμέτοχοι!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η θέληση για νέες εμπειρίες και ανιδιοτελή προσφορά, στα παιδιά και την κοινότητα. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Την αίτηση εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στο www.futurelibrary.gr
Για περισσότερες πληροφορίες , εκδήλωση ενδιαφέροντος και δηλώσεις συμμετοχής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας: Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2510 222770 – email: dimotikibibl@dkavalas.gr
Εσωτερικό 2: Άννα Σοφιανού, υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας
Εσωτερικό 3: Αμαλία Σταυρουλάκη, εμψυχώτρια προγράμματος
Εσωτερικό 4: Άννα Αλεξοπούλου, εμψυχώτρια προγράμματος

Πηγή: Ιστοσελίδα Καθημερινός Τύπος

eXTReMe Tracker